Voorgaande jaren

In voorgaande jaren zijn diverse Fashion Fairs georganiseerd met groot succes, en een gestaag groeiend aantal deelnemers.

Hieronder het persbericht van 2009 en enkele foto’s ter illustratie.

PERSBERICHT                                        Hengelo, 17 maart 2009

 

Fundraising Fashion Fair Hengelo opnieuw succes Couturier Addy van den Krommenacker steelt terecht de show

Rotaryclub Hengelo-Enschede Dubbelstad haalde zondagmiddag 15 maart, tijdens de derde Fundraising Fashion Fair 30.000 euro op voor twee goede doelen. Opmerkelijk, overweldigend en prachtig was de coutureshow van Addy van den Krommenacker,  het belangrijkste programmaonderdeel op het podium van het Rabotheater in Hengelo.

Opbrengst toch hoog ondanks recessie
De Fashion Fair was financieel succesvol om meerdere redenen. Door de inzet van vele vrijwilligers en de bijdragen van vele sponsoren konden de kosten tot een minimum beperkt blijven. De hoge opbrengst is ook te danken aan de ongeveer vijfhonderd aanwezigen die ieder 65 euro betaalden om deze middag mee te maken. Daarnaast kochten de gasten – op aanraden van de flamboyante presentator Harm Edens – volop loten om kans te maken op één van de prijzen uit de loterij, waaronder een vijfdaagse reis voor twee personen naar Istanbul, een ballonvaart voor drie personen, een parelcollier, een luxe tuinset, twee weken verblijf voor negen personen in een vakantiehuis in Antalya in Turkije.

Meer dan dertig standhouders zorgden voor drie zeer levendige pauzes in het middag- programma door hun deelname aan de Food & Fair. Zij droegen ook voor een belangrijk deel bij aan de hoge opbrengst, door te betalen voor een standplaats of door de cateringkosten te beperken met een bijdrage in de vorm van heerlijke champagne en wijnen en verrukkelijke hapjes zoals oesters, sushi en andere lekkernijen.

Harm Edens hielp de voorzitter van de Rotary Hengelo-Enschede Dubbelstad, Mufide Halaceli, bij de overhandiging van de symbolische cheques voor de goede doelen. Op het podium in het Rabotheater nam de voorzitter van het WOPiT-bestuur, Herman Kieft, 12.500 euro in ontvangst van Mufide Halaceli. De Turkse ambassadeur, Selahattin Alpar, overhandigde persoonlijk een gelijkwaardige cheque aan de voorzitter van Rotaryclub Antakya Defne, Cem Mertayak, voor het ziekenhuis in Antakya. De heren Kieft en Mertayak krijgen uiteindelijk voor hun beide goede doelen waarschijnlijk nog meer geld beschikbaar,als het eindresultaat definitief is en indien – zoals de organisatie hoopt – ook deze keer Cordaid de opbrengst nog aanvult. Tijdens de eerste Fundraising Fashion Fair in maart 2006, werd de opbrengst van ruim 22.000 euro, door Cordaid namelijk nog aangevuld tot 40.000 euro en de tweede keer, in oktober 2007, zelfs tot 50.000 euro.

Addy van de Krommenacker trakteerde alle aanwezigen, onder een aanhoudend applaus, op een spetterende, kleurrijke haute couture show. Daarnaast verraste hij de organisatie aan het einde van zijn show met de toezegging dat hij, van alle bestellingen en aankopen bij hem naar aanleiding van deze middag in Hengelo, twintig procent afstaat ten gunste van de twee goede doelen.

Goed doel ‘dichtbij huis’ en ‘veraf’.
De organisatie van de Fashion Fair is in handen van Rotaryclub Hengelo-Enschede Dubbelstad, met de intentie geld bijeen te brengen voor twee ‘goede doelen’. ‘Dichtbij huis’ koos de Rotary voor een gift ten gunste van de keukeninrichting voor een woonproject in Hengelo van de Stichting WOPiT en ‘veraf’ voor een bijdrage aan de aanschaf van cytogenetische apparatuur voor routineonderzoek naar mogelijke afwijkingen (vóór de geboorte) van baby’s, aan de medische faculteit van de Mustafa Kemal Universiteit in Antakya, Turkije.