Programma

Een kleine sneakpeak van deze unieke dag:

 


Programma

Een kleine sneakpeak van deze dag:

Het programma begint om 12:30u. Gedurende het middagvullend programma, met onder ander een fantastisch modeshow van Monique Collignon en een hairshow van Mufide Halaceli, kan men naar hartenlust proeven van exquise hapjes en drankjes. Tegelijkertijd kan men zich laten inspireren en informeren door de aanwezige standhouders. Daarnaast zullen verschillende muzikanten, onder wie Jan Vayne, zorgen voor een prachtige ambiance en zijn er fantastische prijzen te winnen tijdens de loterij en wordt een schilderij van Henk Lassche geveild. De presentatie is in handen van Inga Tjapkes.

 

Monique Collignon werkt als couturier met stoffen die eco-vriendelijk en verantwoord zijn geproduceerd. Het grootste gedeelte, zo’n 70%, is gemaakt van Waste2Wear. Een duurzame en maatschappelijk verantwoorde oplossing voor de textielindustrie; door plastic flessen te recyclen en daarvan hoogwaardige stoffen te produceren. Eén kledingstuk is gemaakt van gemiddeld vijftien flesjes. In ieder item staat hoeveel plastic flessen er zijn gebruikt. De stoffen die worden verwerkt in de The Conscious Collection zijn zo prachtig dat ze op zijde lijken. Stuk voor stuk worden ze doorontwikkeld met de beste finishing. De overige dertig procent is ook gecertificeerd.

“Ik wil laten zien dat je mee kan helpen de wereld van plastic te ontdoen en er tegelijkertijd schitterend uit te zien.” Monique Collignon, 2016.

  

Mufide Halaceli is een fenomeen in haarmode, gelauwerd met vele onderscheidingen in de wereld van hairstyling. Waaronder enkele Coiffure awards, drie maal de Fashionista Award Benelux en nominaties voor de Global Fashionista Award. Mufide gaat verder dan louter verzorging van huid en haar en creëert perfecte looks die passen bij persoonlijkheid, gezichtsvorm en uitstraling. “Mensen mooi maken, in de ruimste zin van het woord, geeft mij voldoening”, aldus Mufide. Ook is zij de bedenkster van de vrouwelijke Nachtwacht en Miss Modespektakel. Op deze dag creëert zij, samen met haar team, bijzondere kapsels voor het publiek!

   

 

Inga Tjapkes

Presentator, programmamaker en verslaggever bij RTV Oost. Is na acht jaren nieuws en actualiteiten opnieuw volop in de wereld van kunst en cultuur gedoken in Overijssel. Ze is nieuwsgierig en van jongs af aan een waarom-kind. Inga schrijft wekelijks een column Mensch in de Roskam, voelt zich Oosterling, Tukker en wereldburger tegelijk, houdt van fotografie en inspirerende mensen.

 

Jan Vayne
Al op vierjarige leeftijd kreeg hij pianolessen, gaf op tienjarige leeftijd al concerten en won zijn eerste prijzen. In 1990 behaalde hij op het conservatorium zijn solistendiploma. Jan heeft al vele cd’s uitgebracht, waarvan verschillende de platinastatus hebben behaald. In 1997 gaf hij voor het eerst concerten in de Verenigde Staten, waaronder in Washington ter gelegenheid van het tweede  ambtstermijn van president Clinton

Henk Lassche
Henk Lassche staat bekend als de schilder die in zijn krachtige geabstraheerde schilderijen de essentie van het Hollandse landschap weet te vangen. Met zijn expressieve gelaagde olieverfschilderijen weet hij als geen ander het Hollandse gevoel van wad, water- en polderland weer te geven. Mede onder invloed van buitenlandse reizen zijn Lassche’s composities de laatste jaren sterk vereenvoudigd.

 

Reserveer kaarten